Skidåkning

Det är så roligt, det är så roligt att åka skidor, tra la la … Detta går jag och sjunger och nynnar på, för nu har snön kommit och ingen kan vara gladare än jag, och alla er som tycker om att åka skidor. Nu ska jag berätta en berättelse om en man som heter Ingemar Stenmark, alldeles strax. Om ni inte redan visste det så, skidåkning är en mycket gammal sport. Den upptäcktes för över 1000 år sedan, och sedan dess har sporten utvecklats mycket och det går att åka både på längden och utför.

Ingemar Stenmark vann många skidtävlingar. Totalt vann han 93 skidtävlingar, och alla segrar var i slalom, vilket innebär att åka snabbt rakt nerför en backe med skarpa kurvor. Den mest kända segern var i Kitzbühel 1978 där Ingemar gjorde en tid på 1:47,68! Han var extremt begåvad i skidåkning och han gjorde mycket skidträning före tävlingar så att hans skidåkning skulle bli bra, men i övrigt är han en normal person precis som du eller jag 🙂 om du åker skidor.

Sammanfattningsvis kan jag säga att skidåkning är väldigt roligt även om det finns risker, som att ramla i ansiktet till exempel. Men om man måste falla bör det åtminstone hända när man åker utför, för då går det snabbare och är därför mindre farligt. Min bästa vän böjde sig framåt i backen och byxorna sprack i sömmarna och vi andra gapskrattade så vi höll på att dö. I år åker vi till Vemdalen igen för enligt mig så är det de bästa backarna där att åka i och det finns mycket att göra även utanför skidbacken. Nu är det fredag i alla fall och hoppas ni ska göra något kul i helgen! Varma hälsningar!!!